5.05.2007 г., 14:46 ч.

НЕ РАЗБИРАМ, НЕ ЗНАЯ, НЕ ПОМНЯ 

  Поезия
625 0 3
 

***

Не разбирам, не зная,  не помня - 

всичко в сънна мъгла се е сплело!

Тишината ме блъсна с  огромна

снежна брадва  зад потното чело.


Между думите - скъсани нишки,

ято листи във есенен вихър,                             

свети плахата бяла въздишка 

на душата  ми  - облачен тигър...


И разцепен на  Вяра и Рана,  

гол се лутам в обратни посоки! 

Само глухата зимна камбана

ни събира по изби безоки...


Капе   кръв  от изпитото вино

и в  снега пише алена   песен

за една прокълната невинност

и една преждевременна

есен.    

© Забраван Забраванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??