14.02.2015 г., 22:44 ч.

Не се предавай... бъди! 

  Поезия » Философска
556 0 1

Когато нещо старо в теб умира
ти недей по него дълго да тъжиш
и да вярваш ти недей да спираш,
че нещо по-добро ще го замени.


Когато една мечта се разбива
ти недей за нея да скърбиш,
ще дойде нова и по-красива
и старата с плам ще замени.


Когато светът ти сив пропада
ти недей сломен долу да лежиш,
изгори страховете си на клада
и план нов и ярък си сътвори.


Когато вярата ти в теб угасва
ти недей безветрен да стоиш,
намери в платната си тласък
и смело напред се устреми.


Когато съдбата гръб ти обърне
ти недей жлъчно да я кълнеш,
знай щастието ще се завърне,
ако да го търсиш ти не спреш.


Вярвай, бори се, не се предавай,
разпери широко своите криле,
да мечтаеш смело продължавай
и накрая ще успееш... да, ти ще!

© Станчо Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато поднася животът лимон
    (за да те вкисне, или за награда)
    Запазвайки съвсем добрия тон
    от него направи си лимонада...

    Поздрав за оптимистичния дух!
Предложения
: ??:??