10.05.2008 г., 18:44 ч.

Не си безгрешен... Не съм и искала да бъдеш... 

  Поезия » Любовна
692 0 1
Не съм поискала от тебе всичко,
по малко взимах от всяка твоя част:
дали от добрата или от лошата...
по малко исках, не усещах страх...
Дали от сълзите ти отпивах
или в тъгата ти безследно аз потъвах,
дали капчици любовни аз крадях...
от всичко твое по малко исках...
От добрите ти дела се възхищавах,
понякога си благороден, с ангелска душа...
Греховете твои по навик аз прощавах,
отнемах аз по малко и от злата ти страна.
Не си безгрешен... Не съм и искала да бъдеш...
И злото, и доброто в теб открих,
по малко и от двете взимах,
и пътя нов към живота от тях сътворих...

© something else Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??