14.04.2011 г., 0:42 ч.

Не си отивай, любов 

  Поезия » Любовна
1184 0 3

Не си отивай, Любов,
остани
в отредените утрини сетни,
да посрещаме с тебе зората,
да откриваме живи надежди
в кристалния хлад на росата...
Остани,
да ми светиш в нощите черни,
да ме водиш в тъмнината напред,
остани
в дните ми есенно-тъжни и тленни,
още пролети да жадуваме с теб...
Остани,
моя обична, ненагледна и свидна,
преродила се толкова пъти във мен,
остани
до последния пулс на сърцето,
под небето чисто на моята вяра,
в света на мъдрите истини в мен...
Остани, Любов,
не е още душата ми стара
и духът ми не е победен!

D.Patton

© Дейзи Патън Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??