24.08.2019 г., 2:03 ч.

Не спирай 

  Поезия
154 0 0

НЕ СПИРАЙ

 

Не търсете щастието в покоя!
То - там е, някъде по стръмното.
Може би те чака след завоя,
с бяло от любов обгърнато.

 

То е в целта ти, или в любимия,
но, да го постигнеш, движение
е нужно, страдания и лишения,
за вяра и прошка духовни умения.

 

Птица ще полети ли, ако криле
не разпери с мисълта си за полет?
Река ще се ниже ли в равно поле,
ако няма потоци пълни напролет?

 

Дъждовете ще напояват ли земята,
ако няма слънце, облаци дъждовни?
Ще ги има ли ангелите ни - децата,
ако ги няма миговете ни любовни?

 

Животът е движение неспирно.
В него щастието е мигновение.
Спреш ли на място, времето немирно,
ще те прегази с явно презрение.

 

23 08 2017

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??