9.04.2008 г., 15:58 ч.

Не съм... 

  Поезия » Друга
571 0 6
НЕ СЪМ


Не съм лунно сияние в тиха нощ,


не съм слънчев лъч над синьото море,

не съм розов храст отгледан в разкош,

не съм звезда в безкрайното небе,

не съм роса блестяща по листата,

не съм на странстващия вятър песента,

не съм глас, разцепил тишината,

не съм от пепел оставаща следа,

не съм докосване от ангел небесен,

не съм риданието на старата върба,

не съм ни смях, ни плач, ни песен...

Не ме припознавай в други неща.

Жена съм аз, изваяна от Бога

с длетото на живота и страстта,

и всеки път да се изправям мога,

защото ставам по-силна от това.

 

© something else Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??