7.03.2012 г., 21:10 ч.

Не съм дете сега 

  Поезия
576 0 0

НЕ СЪМ ДЕТЕ СЕГА

 

С приятели играех -
Гошо, Лилето и Мая,

но уроците не знаех -

само тичах да играя!

 

Даскали влудявах -

чак болеше ги глава!

У дома добричка ставах

и уж учих през нощта...

 

Наш'та даскалица

каза права да седя -

вярно - бях си кекерица,

само виках сутринта!

 

Бих се аз с момците,

вече ставах много лоша -

на момичета косите

заминаваха във коша!

 

Обàди се във къщи

даскалицата ми нова...

Мама бързо се намръщи -

уволнили Йорданова!!!

 

Но защо ли се съмнявам?

Все крещя със силен глас

и бележки си подавам,

в коридора бягам аз...

 

Аз съм беладжийка,

но гордея се с това -

днес така вбесих комшийка,

че чак трясна ми врата!

 

Но това е само спомен
от годините преди...
Да си дете - светът огромен, 
е изпълнен със мечти!

 

Но не бързай да растеш,
аз от личен опит зная -
и ти сам ще разбереш,
а сега ще си затрая…

 

 

© Ралица Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??