НЕ СЪМ ДЕТЕ СЕГА
С приятели играех -
Гошо, Лилето и Мая,
но уроците не знаех -
само тичах да играя!
Даскали влудявах -
чак болеше ги глава!
У дома добричка ставах
и уж учих през нощта...
Наш'та даскалица
каза права да седя -
вярно - бях си кекерица,
само виках сутринта!
Бих се аз с момците,
вече ставах много лоша -
на момичета косите
заминаваха във коша!
Обàди се във къщи
даскалицата ми нова...
Мама бързо се намръщи -
уволнили Йорданова!!!
Но защо ли се съмнявам?
Все крещя със силен глас
и бележки си подавам,
в коридора бягам аз...
Аз съм беладжийка,
но гордея се с това -
днес така вбесих комшийка,
че чак трясна ми врата!
Но това е само спомен
от годините преди...
Да си дете - светът огромен,
е изпълнен със мечти!
Но не бързай да растеш,
аз от личен опит зная -
и ти сам ще разбереш,
а сега ще си затрая…
© Ралица Костова All rights reserved.