15.08.2016 г., 17:16 ч.

Не съм дошъл 

  Поезия » Философска
241 0 3

НЕ СЪМ ДОШЪЛ....

 

Не съм дошъл на този свят,

като  през  турско да премина!

Цвета ми да е – ялов цвят!

Да ме забравят  за година!

 

Аз искам да ме сочат с пръст,

когато  покрай някой мина!...

Да нося своя тежък кръст...

Да имам  собствена пъртина.

 

Да кажат, че съм бял Човек,

а не на някого подлога...

Не съм хъшлак или зевзек,

а да помагам „де що мога”...

 

От нещо  щом съм поразен,

да търся начин да помогна!..

Яда си да потъпквам  в  мен

да искам камъка  да трогна...

 

Живеем ние  в свят суров...

Не може никой  да ни трогне!

Тук само  силният е прав...

И няма кой да ти помогне!

 

Въртим се тук, в  порочен кръг!

Въртим се просто  до полуда!..

Като бурмички на  чекрък,

по-глупави от пеперуди!..

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??