Не вярвай на чуждите хора,
отровата тяхна не пий!
Те нямат почивка, умора...
От мъка и ярост не вий!
Не вярвай на техните думи,
родени в кални души.
Те водят към пагубни друми...
Доброто в теб се руши!
Не вярвай на блага усмивка,
на поглед с топла негá!
Зад него – оловна отливка
на дявол с остри рога.
Не вярвай на чуждите хора,
душата си светла пазѝ!
С криле пресичай простора,
по пътя свой смело вървѝ!
© Хари Спасов Всички права запазени