Макар че януари съм родена,
не я долюбвам ледената зима.
Половин година ходя, като зелка,
облечена със гунчета дузина.
Обичам вкъщи печката да бумка
и аз край нея да се сгуша,
и котката във скута ми да мърка,
доволна, че е пак на суша.
Снега обичам го, обаче
от тук, отвътре да го гледам.
Навън направо ми се плаче
и моля се да ми е за последно...
Бленувам си за нощи южни,
хавайски плаж и танци луди,
от топлина сърцето ми да се разтвори,
в корема ми да пърхат пеперуди!
© Сиси Всички права запазени