13.04.2007 г., 8:55 ч.

Не заспивай 

  Поезия
942 0 15
 

           Не заспивай


Недей заспива ти сега,

когато любовта прелива

през мойте устни, мойта плът,

желаещи да те опиват.


Не се обръщай настрана,

а погледни ме във очите:

те всичко казват без слова,

с целувки сълзите изтривай.


С много болка и тъга

запазих щастието цяло!

Не го разчупвай, стъкълца

след себе си недей  оставя!


Защото утре ще решиш

в очите ми да се огледаш,

до устните ми да заспиш,

но просто няма да ги има.


И болката ще е във нас,

в теб, в мен и във децата.

Не съумяхме ти и аз,

а посред нас ще е вината.


Разчупена на сто вини,

разкъсана на сто парчета...

А можехме - и знаеш ти -

да я запазим за децата...


                    Любовта!

© Светлана Лажова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??