3.04.2008 г., 21:08 ч.

Не заспивай 

  Поезия » Любовна
1008 0 2
 

Не заспивай,

звездите ще изгреят

на изрисувания със сенки небосвод.

 

Не заспивай,

щурците ще запеят

песен нежда за Любов.

 

А Слънцето,

сънуващо отдавна,

ще се усмихне със сигурност на сън.

 

Лъч ще прати то

тъй някак си спонтанно,

за да зарадва и морето, и брега.

 

Не заспивай,

поне мъничко още почакай,

нощта знае толкова много неща...

 

Не заспивай,

не си пропилявай мига...

виж как пясъкът вълните нежно гали.

 

Чуй гларусите,

сега дори и те не крякат,

а нежно и тихо шептят.

 

Не заспивай,

че утрото ще дойде с деня

и магията ще се оттегли чак до вечерта.

© Яни Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тази нощ ще се опитам да не спя,за да се докосна до магията.Поздрав!
  • Нека не заспива, за да усети цялото това вълшебство, което е събрала вечерта!
    /" Не заспивай,

    поне мъничко още почакай,

    нощта знае толкова много неща..."/
Предложения
: ??:??