4.03.2009 г., 17:54 ч.

Не знам какво ми даваш, но пак го искам!!! 

  Поезия
783 0 1

Не знам какво ми даваш, но пак го искам!!!

 

Виждаш ме и ме подминаваш.

Под очилата криеш искра.

Виждаш ме и аз те виждам.

Прикриваш сълзливия блясък.

 

И слагаш маска. Минаваш.

И усещаш полъх с парфюм.

Аромат на лилии, рози, плаващ.

Мелодия с блясък и красив ум.

 

А идваше ти с лебедова грация.

Сладка песен, обляна с нежност.

Идваше и бленуваната емоция.

Страст от свещ и безметежност.

 

Силен звън на стъкла! Като есен.

Сякаш стъклата бяха листа. Песен!

Така мина ти край мен. Сякаш илюзия.

А аз ти дадох онзи миг искряща поезия.

 

Ветрове от бризовете нежни, някак станаха.

Като че ли стъпвахме в пустиня боси, бавно.

Или душите ни с вятъра някак се открехнаха.

Май че се прегърнаха, но това не беше плавно.

 

Така нашите ръце накараха ни да се обърнем.

Така устните ни пак се сляха в езеро от жасмин.

А ти искаше пак да го видиш, времето да върнем.

Но каза: Не знам какво ми даваш, но пак го искам!

 

 

 

© Ангел Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не знам с какво ме плени стихтворението, но е супер! Браво!
Предложения
: ??:??