Не зная
Не зная дали някой може да каже
какви са звездните закони?
Зная само, че Космоса далечен
ни направлява и води.
Звезди безбройни се оглеждат
в битието наше,
а може би замират
с нас във вековете?
Тази огромна вселена ни направлява
с разума си космичен на земята.
А може би и други светове да има
на свръхдалечни години от тука.
Животът програмиран
знаят го звездите.
Човек се ражда и умира
по законите космични.
А може би природата е вечна,
и ние да сме безсмъртни?
Някъде далеч душите ни в небето
не отиват ли в светове различни?
© Мария Всички права запазени