21.08.2020 г., 5:55 ч.

Небесни Докосвания 

  Поезия » Любовна, Философска, Свободен стих
682 3 0

...

 

Не можеш да ме спреш

 Да те докосвам

  С вятъра

 Да те целувам

  С всеки слънчев лъч…

 Да те прегръщам и обливам

  Чрез прохладната вода

  На реките и морето…

 И да милувам

  Краката ти с тревата

   И с много нежност…

 Да, не можеш да ме спреш

  И да бъда там високо

   Където

   В хоризонта

    Сливат се болезнено

    С несъгласие и мълнии

    Земята със небето...

  Не можеш да ме спреш

   И докато гледаш там

    От всеки стръмен връх

     Да бъда с теб

     И да те гледам със очите

      На орлите…

    Да ти пея с птиците

    Или въздишки по теб да роня

     С всяко есенно листо…

  А може чрез снежинки

   Да те гоня

   И в топенето им

    Да ми усещаш ти сълзите

  А когато искам -

   Да те разтърсвам

    На морето със вълните

    Или с гръмотевици

  Или да ти намигвам

   Със звездите…

  Да те целувам

   С януарски скреж по устните

  Както и да вълнувам

   Очите ти

    Чрез звездопади

     Чрез пламтящите зори

      Или с пълнолуния

      Или със дъги

       Във всички ярки цветове обляни...

 

...

 

 

 

(това е текст към музика: https://otkrovenia.com/bg/muzika/21-nebesni-dokosvaniya-red-2)

 

(видео: https://youtu.be/1kkgfBCf6wc)

 

(текстът е преработен от: https://otkrovenia.com/bg/stihove/reshih-4)

© М В Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??