29.05.2009 г., 20:50 ч.

Небето е пълно със звезди мъждукащи... 

  Поезия » Любовна
1109 0 2

Небето е пълно със звезди мъждукащи,

а луната възгорда пробива страшните облаци.

Милостива е този път нощта, топла и суха,

не брули вятърът уморените листа,

не изпива аромата на дъхавите летни цветя.

 

Но незнайно защо, месецът ми се струва твърде студен,

а звездите край него не намигат тъй весело,

смеят се те с глас, злокобно и режещо.

И нощта е някак си друга, твърде топла, твърде суха,

та чак пали ми кожата и кървящи рани оставя след себе си.

Вятърът не иска да разресва косите ми,

стоят си те разбъркани и чорлави.

И ето, аз съм пред изгрева изправена,

кървяща, рошава, отчаяна.

Още една битка бе водена,

още един камък към гроба прибавен.

Не! не са милостиви нощите,

а дните все по-бързо минават.

Жадувам покой, любов наричат го хората.

Едно "обичам те" прошепнато

ще свали оковите в сърцето.

Но уви... съдбата друг замисъл е имала

и тъй сама ще съм, търсеща и бродеща

на покой, любов, или както там наричали го хората...

© Йоана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красиво и пленително...
  • "любов наричат го хората..." много ми хареса голяма целувка и прегръдка :*
Предложения
: ??:??