2.05.2007 г., 17:01 ч.

Недей 

  Поезия
1055 0 8
Не поглеждай в очите ми,
жадни за глътка любов,
болни са дните ми -
убива ги злият живот.

Не сънувай ръцете ми
как те докосват със жар,
те са сковаващо ледени,
спрели пред своя олтар.

Не потъвай в сълзите ми,
не отпивай жадно от тях,
те са отрова, получена
после най-тежкия грях.

Не докосвай сърцето ми -
ще погълне и твойто сърце,
ще го дъвче, а после в нозете ми
бездиханно без теб ще умре.

После и други сърца ще потърси,
канибалски ще чака любов,
а душата от грях ще се скърши,
невидяла живота си нов.

© Искра Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??