29.06.2014 г., 23:23 ч.

Недей 

  Поезия » Любовна
520 0 6

                                                                   НЕДЕЙ

 

Недей ме чака днес да дойда,

а отворената порта затвори,

седни на масата. Пред тебе

единичен прибор постави.

 

Кажи си своята молитва

в която аз съм забранен,

прокълни ме пред иконата - реликва

и вече не мисли за мен!

 

Та кой съм аз да заслужавам,

сълзите ти, по-бистри от роса?

И как, кажи ми да погледна

в очите ти, по-тъжни от смъртта?!

 

С коя ръка да те погаля?

И с двете аз извърших грях.

По устните да те целуна?!...

Да не те отровя ме е страх.

 

Недей! Недей ме чака днес...

И утре! Недей ме чака вече ти!

От толкова любов дарена,

сърцето ти започна да кърви.

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • От мен 6
  • Хареса ми.Поздравления
  • Колко тъжно!
  • Не убивай момичето! Дай му първа помощ, после се грижи за него цял живот, защото заслужава.
  • Щом дарява любов, значи има нужда от това. По добре да я целуне
  • Радвам се, че първа ще коментирам!Хубаво, много хубаво, макар, че на моменти излизаш от ритъма.Направи спешно кръвопреливане на момичето, ако трябва!
Предложения
: ??:??