12.10.2007 г., 10:39 ч.

Недей да ме използваш 

  Поезия
2896 0 27
Недей да ме използваш за прераждане.
Знам. Лесно е. Аз никога не питам.
Аз никога не съм пределно важна.
Гладувам тихо. За да те заситя.

Недей да ме превръщаш в изкупление.
Приятно е. Аз никога не искам.
Аз никога не прося извинения.
Съвсем неангажиращо съм близка.

Аз никога не мъркам удивителни.
(Дори не си уших костюм от слабост)
Но, моля те, не ме прави спасител.
Ръжта е паразитна като младост.

Недей да ме привиждаш в животворие.
Смъртта ме прокълнА (като приятел).
Разпервам си ръцете срещу хората.
За полет. За прегръдка. За разпятие.

Недей да ме използваш за прераждане.
Достатъчно съм сляпа от всевишни.
Достатъчно съм костна от изяждане.
Във моя култ любовите са хищни.

© Елица Мавродинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??