28.02.2008 г., 8:31 ч.

Недей ме пита 

  Поезия » Друга
697 0 6
 

НЕДЕЙ  МЕ  ПИТА!

 

Недей ме пита аз защо съм сам

и сълзите с усмивка все прикривам.

Защо, когато всички нощем спят,

аз своите сълзи във шепи сбирам?

 

Защо след ручей смях съм тъжен аз,

къде блуждае погледът ми в мрака?

Защо към моя дом си тръгвам сам,

защо във къщи никой не ме чака?

 

Защо от мойте длани лъха хлад?

Огнището във мен защо загасна?

Сърцето ми защо е буца лед,

а слънцето защо угасна?

 

Въпроси много ми задаваш ти,

а аз по своему ще бъда кратък:

На хората раздадох се докрай!

Пред теб сега е малкият остатък.

 

Защо мълчиш? Попитай ме поне

как мисля да живея по-натам?

Със чиста съвест ще ти кажа аз -

сред много хора, но отново сам.

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??