15.10.2011 г., 21:18 ч.

Неделно 

  Поезия » Хумористична
1189 0 7

                                 Неделно

 

        Дойде ли Неделя, почвам пак да шетам.

         Къщата да лъсне, няма кво да гледам.

         Първо от вратата хващам аз метлата

         и за манджи вкусни грабвам пък черпака.

         Търкам, чистя, готвя - всичко да лъщи,

         че контрол ще има от нечии очи.

         Включвам и пералня, тръгва да върти

         и бельото мръсно почва да блести.

         Да е чисто, гладко и да не смърди.

         После, като седна, да подвия крак,

         радиото включвам, там ме чакат пак.

         Викат ме от Лодон, даже от Париж,

         Щатите ще чакат, утре до зори…

         И летят сигнали по земното кълбе,

         името България знаят чак в Тайпе.

         С туй като приключа, включвам мойто ПИ СИ,

         щото там ме чака дъщеря ми Сиси.

         Виртуална среща, в сайта Откровения.

         Там тя публикува куп стихотворения.

         После във Чикаго ще изпратя мейла,

         снимки ще погледам на Нати-Изабела.

         Радва се душата, а това пък значи,

         че се справям още с всичките задачи.

         Дойдат ли ми гости на добрата воля,

         може и да влязат в домакинска роля.

         Е, добре дошли сте, тук, във моя дом,

         здрави  и щастливи, много закачливи!

         Тъй завърши таз поема, 

         с труд и радост напоена!

 

09.11.2011 г.

   Ямбол

        

 

© Драган Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И тук поздравления!
  • Браво Драго, поздравления от нас! 73!
  • Поздрав сърдечен! Радвам се, че те посетих! Добре заварил! Добър да е денят ти!
  • Е,Краси радвам се,че съм успял да те разсмея това е една от задачите ми през деня-ако не разсмея поне един човек за какво живея.Благодаря ти!Е,не съм от Кабиле,ама съм бил наблизо.Интерсно!!!
  • Ех,Драгане Кабилейски, мерси ти за смеха на ранно сабахле! Зем.
  • Хареса ми!От ежедневието да твориш!
  • Радвам се,че гледаш с насмешка на тези неща,въпреки,че най-вероятно са ти в тежест!
Предложения
: ??:??