Неделя е, снегът не се топи,
защото сняг, така и още няма,
наивните "бамбукови" мечти
са още с пъстра, есенна премяна.
Студено е, но някак поносим
е вятърът, единствено трепери
по грижите полепналия дим...
и все така във няколко недели ;)
Различно е, когато оголя
дървото пред прозорците на някой,
в короната на мъртвата снага
той вижда още лъч от свойто лято.
Красиво е студеното небе,
напомня ми на някой, който липсва,
неделя е, а мислите краде
снегът със който думите изписвам.
© Анастасия Всички права запазени