14.04.2019 г., 18:46 ч.

Недоизказани 

  Поезия
201 0 0

НЕДОИЗКАЗАНИ

 

Недоизказани мисли,

неизречени думи -

чувства, истини,

или дребни лъжи,

скрити, притиснати...

Под камък корена лежи.

Жаден е -

не достига до него вода.

Гладен е -

под камъка няма земя.

Студ го обзема -

слънце няма, топлина.

Миг, след миг...

животът е преминал.

Последен,

но ненужен вик,

в пясъка застинал.

Имаше ли те?

Бил ли си

в битки и страдание?

Любил ли си,

или мразил?

Тишина... Мълчание...

Пустиня...

вместо човешка душа.

 

14 04 2019

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??