Още малък ти повярва,
колко малко можеш ти!
От тогава ти си станал
смях в чуждите очи!
Все повтарят ти - "Не ставаш".
щом го кажат, те боли!
Как копнееш да докажеш
колко по-добър си ти!
Затова и често сменяш
свойто ново амплоа!
Да успееш да покажеш -
най-добър си на света!
Питам се защо го правиш,
кой целиш да убедиш?
Сам ти себе си залъгваш
и по грешен път вървиш!
Цял живот отчаян търсиш
в какво добър да си!
Как не можеш да намериш
някой да те оцени...
© Матей Константинов Всички права запазени
Жалко е само, че има можещи и недооценени, които са толкова объркани, че не намират най - силната си страна... А се страхуват от страничната оценка.
Поздравления за стиха!