18.11.2010 г., 10:36 ч.

Недоразказана приказка 

  Поезия » Любовна
726 0 1

 

НЕДОРАЗКАЗАНА ПРИКАЗКА

 

 

В едно незнайно царство, някъде далеч на изток,

 

 

отдавна – някога, когато времето бе някак спряло,

 

 

живял спокойно (а сигурно и все още съществува)

 

 

магьосник мъдър и прочут… но и тъжен сякаш!

 

 

Тя влезе с тихи стъпки в неговата малко тъжна приказка…

Разпръсна с искрената си усмивка ледения мрак на зимата,

докосна с топли длани залеза - като с вълшебна пръчица

и приказката малко тъжна стана толкова красива!

 

Не беше ли това принцесата далечна, която вечно търсеше магьосника?

Или красивата Снежанка, от Коледния старец дълго неоткривана?!

А може би добрата фея – самодива, скрита в полета на изгрева…

Не знам… но този маг откри в приятелството нежно вечна истина!

 

Захвърли тъжният магьосник древната, ненужна вече мистика,

открил житейски смисъл след години търсене и скитане –

не приказката тъжна да превърне във горчива истина…

живота хаотичен да превърне във вълшебна приказка!!!

 

 

02.01.2007

© Даниел Цокев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??