24.03.2008 г., 8:19 ч.

Недовършено 

  Поезия » Любовна
458 0 5
Недовършено

Колко е трудно всяко начало,
колко е трудно на белия лист
да построиш за душата си тяло,
когато е нейният пулс отривист!

Колко е трудно, без да споделяш,
как тъй често менят си сърцето,
римите нежни, които отделяш,
щом узреят дълбоко в сърцето!

Първите рими за любов се родиха,
от нея започна пътят мастилен
и първите листи с прах се покриха,
пулсът бе мощен и после безсилен!

А бяха те зов и мъничък блян,
влюбен бях аз, а дните вълшебни,
тя бе различна, цвят залюлян,
слънчев лъч сред облаци дребни!

И колко е трудно в такова начало
да се върнеш, щом рана те чака,
дали съм признал, дали е боляло,
не крия, че без думи съм плакал...

03. 05. 1995 г.

© Станимир Тахов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??