12.05.2020 г., 23:18 ч.  

Неизживяно 

  Поезия
418 0 0

Капка със поглед последвах,

безкраен бе нейния път,

отронена не от облак,

а от нежна лицева плът.

 

Пусната бавно и грешно,

погрешно и падаше тя,

не искайки да достигне

черната, суха земя.

 

Лъчи през нея минават,

пречупени в танц дивно-бял.

Как ли би променила

прахта, в плодородна кал?

 

В сърцето и чисто, солено

отразена видях в тишина,

незнайна, хипотетична,

отнета човешка съдба.

 

Ела! Капни във дланта ми,

мъничка, чиста сълзице.

Ще разменя за дъха си

смеха на твойте очици.

© Èдин Гравън Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??