17.01.2011 г., 1:17 ч.

Неизвестна народна песен - за rumpel 

  Поезия » Хумористична
1311 0 15

 

НЕИЗВЕСТНА НАРОДНА ПЕСЕН

 

                                                Посвещение – закачка  с уважение

                                                На  rumpel (Румяна Пелова)

                                                редовен професор в АИИС*


Хала страшна се задава,

чак земята се разтресе.

Тя на никой не прощава...

в миг мълвата се разнесе.

Тичат всички земни твари

по сокаци и мегдани

и се крият кой където свари,

че  от хала никой ги не брани.

Не е била страшна хала,

що е ужаси създала,

най-са били баш юнаци,

със самурени калпаци,

баш юнаци със мераци,

да откраднат вакла Руми,

вакла Руми, дето знае думи -

поразяващи куршуми.

Но се Румето не плаши

от какви и да са юнаци,

от  апаши, богаташи,

ни от страшни върколаци.

Тя със меча, изкован от страшни думи

полетя към баш юнаци,

и набързо гиздавата Руми

им съсече всякакви мераци.

Разпищяха се юнаци,

изпопадаха калпаци,

всичко живо се сащиса,

че до крак ги тя бастиса.

 

И днес йощ...

 

* АИИС – Академия за Изискана и Изящна Словестност.

 

 

© Христо Запрянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??