19.10.2012 г., 14:07 ч.

Нежна струна 

  Поезия » Любовна
829 0 3

Сърцето мое е като нежна струна,

която нежно галиш ти

и мелодия тъй сладка 

отронва то във тишината...

 

Но ти си тръгна и то замлъкна,

не се чува вече песента,

таз сладка песен, що душата,

сърцето пеят - любовта.

 

И тръгвам тебе аз да диря,

по прашни пътища и градове,

и питам хората за тебе,

за музиканта на моето сърце.

 

Дали ще мога аз да те открия,

преди да може моето сърце

да бъде пак обвито от мъглата

и струната тъй нежна да скове.

 

Аз моля те върни се ти, защото

таз струна вече гние във ръжда

и никой друг, сал ти ще можеш да успееш

да върнеш в нея песента.

© Нели Радичкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • В никакъв случай не се сърдя
  • Чудесно !
  • Тук си ми малко по- неритмична, и ако трябва да бъда честна не ме грабна този стих. Може би ако се дообработи...
    Надявам се да не се обидиш.
    Поздрав!
Предложения
: ??:??