28.04.2009 г., 8:04 ч.

Нежни и горди 

  Поезия » Друга
560 0 2

на едно момиче


С червена рокля и обувки на ток

Тъгата слиза по студените стълби.

Изглежда красива. Сплетени в кок

под шнолите спят косите ú тъмни.

Бавно пристъпва. Нежна и горда.

По скулите ú се стичат прозрачни сълзú.

Свян. Отчаяние. Горест. И болка

в океана на двете ú разплакани очи.

Защото Тъгата е всъщност момиче.

Защото момичетата са всъщност Тъги.

Защото невъзможно и силно обичат

в своя свят от облаци и мечти.

И защото когато до смърт ги раниш,

обличат своите червени рокли.

И прикриват сълзúте си с мъничко грим.

И слизат по стълбите. Нежни и горди.

© Мммм Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Защото Тъгата е всъщност момиче.

    Защото момичетата са всъщност Тъги" ...Това е най-голямото попадение в този стих. Отлично, на мен ми хареса , и не разбирам слабата коментируемост.
  • Да!
Предложения
: ??:??