14.04.2008 г., 8:50 ч.  

Нежно 

  Поезия » Любовна
783 0 12

Когато
сънища подгонят
кучетата на Хеката,
и месецът полегне
на резени в очите ни,
ще се търкулне
зряла праскова,
замъхавена тишината,
по оня бряг -
скривалище на песъчинките.

А думите ни -
крехки звездопади,
ще стигат с пръстите си
до вълните,
ще сплитат кичури
в соленото на вятъра,
за да заспят като деца,
уютно свити,
по сведените мигли
и на двама ни.

Радост Даскалова

© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??