9.01.2016 г., 21:02 ч.

Нека 

  Поезия » Любовна, Източни форми
519 0 0

Нека направя се на влюбена

Поне за миг - от любов по теб загубена

Поне за миг -  истински щастлива

Поне за миг - чувствайки се красива.

 

Аз знам - ти даже и нехаеш,

та ти дори няма как да знаеш

за моите скрити чувства към теб,

скрити, чак сковаващи се в лед.

 

Че дори аз самата не признавам.

Чудя се на мен самата как

очаквам с теб да се занимавам?!

100 проблеми си имам на главата,

да бъдеш сто и първи не позволява съдбата.

 

Но нека, нека направя се на влюбена

Нека поне за миг - от любов към теб погубена

Нека представя си твоите очи,

разгръщащи в мен по-реални мечти .

 

Представям си картина,

в която с теб двама

неразделна сме комбина,

в която музиката кънти дори и в сърцата ни,

в която щом очи отвориш

хващаш ръката ми.

 

Картина, пълна с живопис

Картина, ухаеща на бриз

Картина, в която ти и аз

сгушени заспиваме през ноща,

и сгушени събуждаме се сутринта.

 

Но нека върнем се обратно в реалността!

Аз знам - ти даже и нехаеш,

та ти нали няма как да знаеш,

нали аз само на влюбена се правя

и този фарс в живота си играя.

Нали ти си там, а аз - тук

Нали ти може би обичаш друга, а аз заглеждам се по друг.

Нали ти свой живот красив живееш.

Нали ти нехаеш и по цял ден пееш.

Нали ти дори не ме познаваш.

Нали ти на други се отдаваш.

Нали ти с хиляди неща по цял ден се занимаваш.

 

Аз знам - и на теб не ти е лесно,

да си красив не е винаги чудесно.

Хиляди хора по света задоволяваш ти-

с музиката, която в душата ти кънти.

А аз дори себе си не мога да задоволя,

чувствам, че всеки ден

все повече и повече надолу пропадам в пропастта,

Пропастта- нарачена моя мечта-

Мечта недостжима-

и все пак дори и при мисълта за нея пленима-

Това е то наречено бездна,

но уви - връщане назад няма.

И повече - не искам да има.

 

Така че да, нека -

нека направя се в този миг на влюбена.

Нека, нека загубена -

Че по-добре загубена и погубена от любовта,

Отколкото от безната визуализираща най-съкровената моя мечта.

Нека скрия се в тази несъществуваща любов -

Че да ми олекне,

Че да се събудя утре като човек чисто нов.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??