6.10.2010 г., 19:30 ч.

Нека бъда за теб 

  Поезия » Любовна
789 0 4

Не­ка бъ­да за теб Мар­га­ри­та!

Ти за мен Ме­фи­с­то­фел бъ­ди!

По­ка­жи ми зве­з­да не­от­к­ри­та,

вси­ч­ки тай­ни вра­ти от­во­ри!

 

Нека нямам място във  Рая,

но да  вкуся не­бе­с­ния плод!

Ис­кам тук и се­га да уз­ная

как от обич се ра­ж­да жи­вот!

 

По­з­во­ли ми с теб да усе­тя

как сво­бо­д­на ду­ша­та ле­ти!

По­да­ри ми на пти­ца кри­ле­те,

имам тол­ко­ва сме­ли ме­ч­ти!

 

Не­ка по­с­ле ду­ша­та ми мла­да

ка­то гре­ш­ни­ца в Ада го­ри!

Не­ка тя­ло­то тлен­но да стра­да,

миг за от­дих да ня­мам до­ри,

 

но се­га, не­ка бъ­да за теб Мар­га­ри­та,

а ти за мен Ме­фи­с­то­фел бъ­ди!

 

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??