18.05.2022 г., 8:16 ч.

Нека бъде с музика 

  Поезия » Друга
178 0 0

Нека бъде с музика

 

Каква ли ще е моята смърт –

бърза, бавна или жестока?

Рано е още да разбера,

но ако е писано, нека да е в посока.

 

Със сигурност искам да умра с музика

далече от всички, когато вървя.

Ще си отида, докато слушам,

а не като другите – обикновено в съня.

 

Ще ме намерят на някой тротоар,

студена и вече бездушна,

но в ушите ми с някакъв чар

аз ще продължавам да слушам.

 

Тогава ще дръпнат слушалките

и нежно ще пее Андреа Бочели.

Обичам го още от толкова малка,

дори като си помисля, треперя.

 

19.01.2021 г. (вторник, 22:58 ч.)

Ракитово

 

© Айлин Мустафа Еврен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??