Нека бъде с музика
Каква ли ще е моята смърт –
бърза, бавна или жестока?
Рано е още да разбера,
но ако е писано, нека да е в посока.
Със сигурност искам да умра с музика
далече от всички, когато вървя.
Ще си отида, докато слушам,
а не като другите – обикновено в съня.
Ще ме намерят на някой тротоар,
студена и вече бездушна,
но в ушите ми с някакъв чар
аз ще продължавам да слушам.
Тогава ще дръпнат слушалките
и нежно ще пее Андреа Бочели.
Обичам го още от толкова малка,
дори като си помисля, треперя.
19.01.2021 г. (вторник, 22:58 ч.)
Ракитово
© Айлин Мустафа Еврен All rights reserved.