11.12.2011 г., 10:55 ч.

Нека да работят 

  Поезия » Гражданска
422 1 2

 

НЕКА ДА РАБОТЯТ

 

Работете, герои на труда и шампиони,

за яки цици, устни и фалоси от силикони…

Работете вие, мъже, жени, трудов народ,

за човешкото щастие на държавния октопод…

Работете до смърт много, много години

за чорбаджийски дворци с райски градини…

Нека хич да не говорят, нека да работят,

за СПА хотели с пачаври нека да се потят…

Да се трудят, да работят за полигона нов,

за щитове, ракети пак сме “Винаги готов!”…

Ще браним тайно продадената си Родина

на ориенталския роднина от близката чужбина…

Ще браним техните палми, дворци и хареми

от негри и латино-циганьора с празните кореми…

И на училище, в университета много не учете –

от ранно детство до дълбока старост вие работете…

От трудовия ви подвиг ще има световен ефект –

и имате промоция за евтин погребален комплект…

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нали нашата Родина започва от Долината на тракийските царе и е "Отечество любезно" с възрожденски къщи с цветни градини и любознателни ,ученолюбиви дечица, бързащи да научат четмото с буквите на св.св. Кирил и Методий!И не е това, което става в днешно време!
  • Много истинско навяващо тъга по изгубената Родина!Харесах!Поздрав!
Предложения
: ??:??