May 23, 2021, 10:30 PM

Ненајавена 

  Poetry » Love
247 2 2

Ќе ти дојдам ненајавена

како судбина

што неизбежно те чека.

 

Ќе ти се вратам

како стара навика

од која бегаш.

 

Со остар меч

ќе ги тргнам

резбите од мраз

сраснати со твојата душа.

 

Твојот син се раѓа

со виолетови мисли

и цената на среќниот ден

екстремно брзо расте.

 

Ќе се нарекувам

така како што сакам

тогаш кога љубов крадам

Ненајавена!

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??