Не ми харесва сегашното
време,
май станаха излишни
писмата...
Поискам ли да кажа
„Обичам те",
с СМС-и ти ровя
в душата.
Много мразя сегашното
време,
там виртуални са даже
цветята,
няма радост, не отнемат
бреме,
не докосват въобще
сетивата...
Ненавиждам сегашното
време,
във което така се
разделяме,
чрез имейл, сякаш много ще
вземе,
сякаш просто фирата
заделяме...
Обичам да изгарям
писмата,
мириса, от пламъка им
породен,
да прикривам от тебе
сълзата,
да усещам вкуса ú,
морско солен.
© Анна Станоева Всички права запазени