17.12.2014 г., 21:14 ч.

Неочакваните гости 

  Поезия » За деца
343 0 0

Ето го малкото кокиче бяло,
вече е излязло от къщурката си цяло.
И се радва на усмихнатия жълт приятел,
който е на всичките цветя владетел.
Ето ги и малчуганите игриви
със своите другари тъй закачливи.
Появи се и катеричка рунтавелка,
отива на гости на свойта приятелка Елка.
Но не щеш ли този слънчев и усмихнат ден
за някои бе толкова бързо провален.
"Какви са тез студени и мокри бели неща"
извика един чичко, попаднал неочаквано във  беда.
"Ах, колко е красиво и меко"
едно детенце прошепна си леко.
Стана по-бяла тази приказка снежна,
снежна, красива и скрежна.
И така, тез неочаквани гости, за някои се оказаха голяма беда,
а за други, най-ярката и светла звезда.

© Елизабет Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??