12.11.2024 г., 11:22 ч.

Неонов дъжд 

  Поезия
89 1 2

НЕОНОВ ДЪЖД

 

... когато край хотела „Плаза”

нахълтат зимни ветрове,

и кацне гълъб на перваза –

да клъвне с теб трохичка-две,

 

и Варна трайно замирише

на зъл Ханти-Мансийски студ,

във който ти си тъй излишен –

и всеки те брои за луд,

 

вторачен в зимата, се вглеждаш

с невиждащите си очи,

и тръскаш кукувича прежда,

и винцето все тъй горчи,

 

гледачките на боб те спряха

във подлезите призори –

но нито работа, ни стряха,

ни път, ни обич, ни пари,

 

светът захлопнал е кепенци –

продал пшеница, ял овес,

а ти? – под вехтото сетренце

ще гушнеш уличния пес,

 

и травеститът Росиела

ще вдигне смачкани поли...

А от хотелската табела

над теб неонът ще вали.

 

12 ноемврий 2024 г.

гр. Варна, 4, 20 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??