13.02.2015 г., 21:42 ч.

Неподвластна любов 

  Поезия » Любовна
375 0 0

                                  Неподвластна любов


                              Любовта ти, Дон Жуане,

                              търсят още младите момчета

                              от Севиля до Толедо!

                              Те кръщават с имената

                              на любимите ти мъртви

                              всяка обич изживяна -

                              Соледад и Хиролама...

                              Но остана неподвластна 

                              на стихии, вино, страсти...

                              най-прекрасната - Мария!

                              Тази - дето не поиска

                              да дели и с Бога риска -

                              цял живот да те обича

                              и докрай да бъде... ничия!

© Маргарита Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??