13.03.2008 г., 10:05 ч.

Непотребни 

  Поезия » Друга
550 0 2
 

НЕПОТРЕБНИ

 

Усмивките им много заблуждават -

ненужна гримаса на студени сърца.

Бавно мислят - после решават,

че успеха гради се с лъжа.

 

Бързо забравят. Затова си записват

всяка лъжа в различен вариант.

Дон Кихот във всекиго виждат.

Той е имал поне Росинант.

 

Техните "верни" хора в живота

уж им вярват с ирония скрита.

Нямат избор, нали ги използват?!

Всяка облага - чрез тях придобита.

 

Всички знаят колко са гнили.

Кухи дървета те са от малки.

После стават пънове сухи -

непотребни дори за разпалки.

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Непотребни дори за разпалки"-прекрасно казано! Поздрави!
  • Да,в това се превърна човечеството...
Предложения
: ??:??