НЕПОТРЕБНИ
Усмивките им много заблуждават -
ненужна гримаса на студени сърца.
Бавно мислят - после решават,
че успеха гради се с лъжа.
Бързо забравят. Затова си записват
всяка лъжа в различен вариант.
Дон Кихот във всекиго виждат.
Той е имал поне Росинант.
Техните "верни" хора в живота
уж им вярват с ирония скрита.
Нямат избор, нали ги използват?!
Всяка облага - чрез тях придобита.
Всички знаят колко са гнили.
Кухи дървета те са от малки.
После стават пънове сухи -
непотребни дори за разпалки.
© Иван Иванов All rights reserved.