Попадал ли си сам на смерч в окото?!
И аз не съм... Поне така си мислех.
Но осъзнах, че смерч върти живота
и дните му отбрулва като листи.
Превива се дървото на живота,
а клонките му– непотребни мисли–
са хляб и сол за глозгащите кокала,
които се завихрят, но не мислят.
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени