17.02.2022 г., 13:29 ч.

Непознат? 

  Поезия
286 1 3

Недей наднича в тайния ми шкаф -
там скрил съм другото си аз,
прикрито от света лукав
сред мислите на вътрешния глас.

 

О, моля те, недей наднича!
Така приятно съм се скрил
от манифестите на кича
в житейския ни водевил.

 

Надничаш? Рискът си е твой!
Бездруго вече ме разкри.
Не съм велик, не съм герой,
а само купчина мечти.

 

Ела, намерил съм ти място,
на скришно поседни до мен,
но казвам, нека да е ясно,
тук всеки е разобличен.

 

Наместваме се непохватно
и гледаме забързания свят.
А чувството е тъй приятно
щом опознаем непознат.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??