7.04.2020 г., 13:28 ч.  

Неправдата 

  Поезия » Гражданска, Строги форми
426 1 1

След като настъпи демокрацията,

хората решиха, че ще дойде рая,

но излъга се жестоко нацията,

защо тъй стана аз зная.

 

Неправдата навсякъде царува,

че всеки трупа пари, имоти, коли,

сякаш на тоя свят ще векува

и правилата гледа да заобиколи.

 

И уж с вързани очи е Темида,

съдът трябва правото да пази,

а мафиоти са под нейната егида -

още една причина страната да загази.

 

И тъй, ако искаме всичко да е наред,

трябва първо в обществото ни ред!

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всъщност, до сега Неправдата винаги е заемала царското кресло.
    Много хора са търсили начин, но и така не са успели да се освободят от нея.
Предложения
: ??:??