4.02.2008 г., 19:34 ч.

Непреодолим копнеж 

  Поезия » Любовна
605 0 1

Навън е нощ дълбока,
осеяна с безброй звезди.
Усмихната е луната тъмноока
и пламък неспирно в очите й гори.

Необикновено ярки са лъчите,

галещи меката земя.
Сладострастни са чертите,
рисуващи нежната луна.

Тръпчинки срамежливо претърчат
по зачервените й кръгли бузки.
Очите хоризонта обхождат
и трепетно копнеят за ласки.

Луната живее в очакване
на онази, най-ярката звезда.
Луната свети за нея в обаяние
и с любовта си огрява нощта.

Но всяко утро, още в мрак,
тя си отива сломена.
Неутешимо тъжна е пак
и плаче за обичта несподелена.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??