23.09.2019 г., 7:45 ч.

Непростимо... 

  Поезия » Философска
300 4 4

Причини, следствия,, последствия,
                         мотиви, оправдания -
животът от решенията наши  изтъкан е;
грешни, безгрешни, ту тъжни, ту смешни -
                         това е той днешният.

 

А томахавката надвиснала като прокоба
понякога ни стиска във окови
и сили нямаме да я заровим...

 

Да си простим, но не изчезва яко дим;

                         където е горяло -
на грешките вината отровен корен
е посяла -
съдбовен белег ни оставя: белязани до края
да скитаме души несретни, в мечтания и
                         търсене на Рая...

 

*         *         *

След като го качих и прочетох отново, асоциирах с песента

https://www.youtube.com/watch?v=KVb4rYDsuf4

© П Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??