Причини, следствия,, последствия,
мотиви, оправдания -
животът от решенията наши изтъкан е;
грешни, безгрешни, ту тъжни, ту смешни -
това е той днешният.
А томахавката надвиснала като прокоба
понякога ни стиска във окови
и сили нямаме да я заровим...
Да си простим, но не изчезва яко дим;
където е горяло -
на грешките вината отровен корен е посяла -
съдбовен белег ни оставя: белязани до края
да скитаме души несретни, в мечтания и
търсене на Рая...
* * *
След като го качих и прочетох отново, асоциирах с песента
https://www.youtube.com/watch?v=KVb4rYDsuf4
© П Антонова All rights reserved.